Passiv inkomst och flera inkomstkällor – Våra 11 tips!

Det är ingen hemlighet att passiv inkomst och att ha flera inkomstkällor är nyckeln till att börja tjäna mer pengar. Många framgångsrika företagare har länge uttryckt att flera inkomstkällor var nyckeln till deras framgång. För utan flera vägar till inkomst kommer du alltid att behöva förlita dig endast på din månadslön.

Vill du i stället utöka din inkomst utöver månadslönen finns det flera sätt att göra det. I den här artikeln ger vi dig våra bästa tips på hur du kan skaffa dig flera- och passiva inkomstkällor.

Lästips: Vi förklarar hur du skapar en lyckad affärsidé och hur du hittar kunder till företaget.

Vad är passiv inkomst?

En passiv inkomst är en återkommande inkomst som fortsätter att betalas ut även när du inte längre aktivt arbetar med inkomstkällan. Med andra ord kommer du, med en passiv inkomstkälla, tjäna pengar i sömnen. Alla passiva inkomster kräver någon form av tid och arbete i början, men hur mycket arbete du behöver lägga ner varierar.

De flesta som skaffar en passiv inkomst gör det för att kunna dryga ut sin månadslön och få in mer pengar än deras vanliga jobb kan erbjuda. De flesta av oss hade inte tackat nej till lite extra inkomst, men det kan vara svårt att veta hur man ska börja. Fortsätt läs och lär dig hur du kan göra för att få fler alternativa inkomstkällor.

Person som sitter och räknar en passiv inkomst

Våra 11 bästa tips på hur du skaffar en passiv inkomst

1. Starta en webshop med dropshipping

En webshop med dropshipping är som en vanlig webshop, men du slipper vara ansvarig för produktutveckling, lager och leveranser. Du skapar helt enkelt en hemsida för e-handel där du säljer produkter direkt från grossisten till kunden. Det gör att du kan sköta allt direkt från din dator.

2. Investera i aktier

Att investera i aktier är ett klassiskt val om man vill få en passiv inkomst. Finns det några specifika företag du tycker om eller har extra tilltro till kan det vara passande att investera i dessa företag.

Vissa har till och med aktieinvestering som ett heltidsjobb. Så har du ett stort intresse för aktier och har mycket kunskap inom aktieinvestering kan det fungera utmärkt som en extra inkomstkälla.

Lästips: Läs våra guider om hur du startar en enskild firma och hur du startar ett aktiebolag.

3. Sälj online-kurser

Besitter du mycket kunskap inom något speciellt ämne? Då kan du skapa online kurser där du delar med dig om användbar kunskap till människor som är villiga att betala för den. Det finns många olika plattformar där du kan sälja dina kurser och då tjäna pengar när folk köper din kurs.

4. Investera i fonder

Att investera i en fond är ett bra alternativ till de som inte känner sig manade att själva ha ansvar för aktieinvestering. En fond gör det i stället åt dig. Om du investerar i en fond äger du en del av den fonden och därmed äger du också indirekt delar av de aktier som fonden investerat i.

Olika fonder har olika risknivåer och avkastningsmöjligheter. Se därför till att välja en fond som passar dig och där du är bekväm med att investera dina pengar.

Tecknad bild av en plånbok med pengar i och vita pilar

5. Frilansa som skribent

Är du språkkunnig eller har mycket erfarenhet av att skriva finns det många möjligheter att få en extra inkomst. Många företag behöver hjälp med olika slags skrivuppdrag som t.ex:

  • Texter för deras hemsidor
  • Skriva automatiserade nyhetsbrev
  • Korrekturläsning
  • Översättning

Vissa av de ovanstående exemplen kräver ju självklart en större eller återkommande arbetsinsats medan vissa kräver mindre arbete men har en återkommande utbetalning genom provision.

6. Sälj foton på nätet

Är du intresserad av fotografering och har en bra kamera? Då kan du passa på och sälja dina bilder på olika plattformar och få betalt för det. Du får då betalt för varje gång någon laddar ner din bild. Det krävs dock att du har laddat upp många bilder för att du ska se någon större utbetalning, men har du många bilder så kan det löna sig som sidoinkomst.

7. Testa Affiliate Marketing

Affiliate marketing är en form av marknadsföring där du kan få provision varenda gång någon köper en produkt via en länk från din hemsida. För att komma igång med en affiliate-sida är det smart att skapa en hemsida inom en nisch du har intresse för. Till exempel teknikprylar, matlagning, smink eller life hacks.

För att sedan få en inkomst via din hemsida kan du skriva texter där du nämner eller tipsar om olika produkter. Du inkluderar affiliatelänkar i texten och om någon klickar sig vidare via din länk och köper något från den hemsidan du länkat till får du en viss procent av pengarna.

Lästips: Viktiga saker att veta innan du startar företag och vad det innebär att vara entreprenör.

8. Hyr ut fastigheter

Ett annat klassiskt alternativ för en passiv inkomst är att investera i fastigheter och sedan hyra ut dem. Fastigheter har historiskt sett ökat i värde under en längre tid och är därför en investering med lägre risk. Räkna ut hur mycket du kan ta i hyra och hyr ut lägenheter eller hus för en passiv inkomst varje månad.

en hand som håller i en husnyckel med en rosa bakgrund

9. Starta en blogg

Startar du en blogg kan du tjäna pengar på flera olika sätt. Du kan ha annonser på din blogg som du får ersättning från om någon klickar på dem. Du kan även anordna samarbeten med andra företag som betalar dig för att du ska skriva om deras produkter. Vissa företag kan till och med betala dig bara för att du ska länka till deras hemsida.

10. Skriv din egen e-bok

Detta är ett av de kanske mer tidskrävande sätten att få en passiv inkomst. Det krävs en del arbete för att skriva en bok men har du något du är väldigt passionerad över och vill skriva om så är det en toppen idé.

Du behöver inte ett bokförlag för att publicera en e-bok utan du kan göra det själv. Investera i lite marknadsföring för boken så kommer det förhoppningsvis generera en inkomst.

11. Hyr ut ett rum

Om du inte känner att du har råd att investera i fler fastigheter än den du själv bor i kan du ändå tjäna lite pengar genom att hyra ut ett rum. Hyr ut ett av rummen i din bostad till t.ex. en student eller en veckopendlare så får du lite extra intäkter varje månad.

Lästips: Vi varnar för vanliga misstag när du startar eget företag och tipsar om hur du skapar ett hållbart arbetsliv som egenföretagare.

Kontkata oss

Väckte bloggen några tankar?

Hoppas att bloggen fick dig tänka nytt eller annorlunda! Hör av dig för mer info om Challengerkonceptet och det vi gör.

Kom i kontakt med oss