Motivation med rätt attityder

Det började på en semesterresa i Mexiko julen 2015. Stefan Thorberg hade fått med sig och läst Claes bok Har du attityden? Efteråt tänkte han: ”den författaren måste jag få träffa!” 2016 drog han igång värderingsarbetet på sitt företag Inspiration Company. 

The Inspiration Company driver Gamification in Business och har blivit utsedda både till ”Årets Superföretag” av Veckans affärer och som Gasellföretag av Dagens Industri.

stefan-thorberg-tic

Hur ser du på förändringsresan som ni är inne i?
Den har varit nödvändig med hänsyn till att vi växer hela tiden och blir allt fler. Vi har behövt sätta ner fötterna och ifrågasätta vilka värderingar vi har och vilken vision eller passion som driver oss. Det har varit jättebra att anlita Claes som har hjälpt oss på ett föredömligt sätt. Han har även varit ifrågasättande ibland, på ett positivt sätt. Vi har vänt upp och ner på alla stenar för att känna oss trygga med den rätta vägen framåt.

Vilka utmaningar har ni stött på?
Vi visste att några medarbetare säkert skulle vara skeptiska eller negativa. Detta har vi dock arbetat med aktivt och under resans gång fick vi med även dessa. Till och med så att dessa blev både positiva och kanske än mer aktiva att föregå med gott exempel. Annars är utmaningen att ha en aktiv uppföljning och se till att det lever. Här har vi infört flera moment i det dagliga eller veckovis som förstärker detta.

Har du sett några positiva effekter så här långt?
På flera sätt. I olika situationer i vardagen, att vi till exempel refererar till någon av värderingarna för att se om vi gör rätt eller inte. På möten stora som små lyfter vi ofta goda exempel på om vi lever värderingarna.

Fungerar det bra att förankra värderingarna?
Vi är 23 anställda nu och det har gått jättebra. Till att börja med såg vi till att vara väl förankrade i ledningsgruppen. Vi gjorde ett ordentligt förarbete med intervjuer och följde sedan upp under resans gång. Bland annat tvättade vi bort floskler och diskuterade hur vi skulle praktisera värderingarna. 

”Det här arbetet har förstärkt och bekräftat det vi redan gör”


Och det finns en koppling till TIC:s kärnverksamhet även i samarbetet med TXP.

Det här samarbetet har bara förstärkt vår resa, inte bara internt utan även hur vi agerar externt mot våra kunder. Vi hjälper våra uppdragsgivare med motivationsprogram där vi får fram effekter med högpresterande och engagerade medarbetare som dessutom har kul.  För ett år sedan implementerade vi vårt eget motivationsprogram – för att leva som vi lär. Det här samarbetet med TXP har förstärkt och bekräftat det vi redan gör – vårt eget koncept. Detta kanske dessutom leder till fortsatt samarbete på flera plan framöver, avslutar Stefan. 

Kontakta oss

Vill du också samarbeta med oss?

Om ditt företag vill samarbeta för att ge mervärde åt våra tillväxtkunder eller om ni vill starta en förändringsresa hos er – kontakta oss!

Kom i kontakt med oss