”Hittills har vi bara tränat lite grand med Zound”

Konrad Bergström är en av de allra största ikonerna bland svenska challengerföretagare.

Genom sitt driv att utmana världen har han på bara tio år byggt upp Zound Industries till ett miljardföretag.

När Zound startade med försäljningen av hörlurar år 2009, var tanken att tiden var mogen för ett modehus inom elektronik. Därför såg man till att satsa stort från början.

Ingen annan jag känner hade nog lyckats med konststycket att redan dag ett sälja på 18 olika marknader i cirka 1 000 olika butiker globalt! I dag finns Zound på över 120 olika marknader världen över:

– Jag tror på globala idéer. Varför skulle vi bara sälja i Sverige? Om du har konceptualiserat och paketerat din produkt systematiskt och på rätt sätt, så kan du gå globalt med detsamma, säger Konrad.

– Man har bara 24 timmar om dygnet – och om man kan göra något stort finns väl ingen anledning att göra det litet. Med internet går det att göra saker globalt. I praktiken finns inga landsgränser längre!

En härlig och inspirerande challengerattityd!

I dag är Konrad visserligen inte fullt lika delaktig i alla delar av bolaget som under de första åren; styrelsen och företagsledningen domineras inte längre av grundarna. Men det betyder inte att hans engagemang och tro på bolaget har minskat. Tvärtom ser han i dag större möjligheter framåt för Zound än någonsin tidigare i företagets historia.

– Det är en fantastisk bedrift vi har gjort med Zound. Men det är nu det börjar, hittills har vi bara tränat litet. De närmaste två–tre åren kommer det att ske väldigt stora saker med det vi håller på med.

– Vi sitter i en otroligt spännande fas där flera av våra konkurrenter har blivit uppköpta, och kan jobba med världens största och bästa företag när det gäller mjukvara.

Claes Knutson – tillväxtkonsult, föreläsare och grundare av Tillväxtpartner
——-
Här kan du läsa mer om boken: förlaget Roos & Tegnér! Gå in på Adlibris eller Bokus och klicka Bevaka så får du ett mejl så snart den finns att beställa.

Kontkata oss

Väckte bloggen några tankar?

Hoppas att bloggen fick dig tänka nytt eller annorlunda! Hör av dig för mer info om Challengerkonceptet och det vi gör.

Kom i kontakt med oss